دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
تودیع و معارفه مدیر حوزه علمیه سمنان با حضور آیت الله اعرافی

حوزه/ آیت الله اعرافی در مراسم تودیع و معارفه مدیر حوزه علمیه سمنان، گفت: امام خمینی(ره) اوج قله های معرفتی و عرفانی را درک کرده بودند. رنج ها را به جان خریدند و مشعل نور قرآن و هدایت را به امروز رساندند و میراث بزرگی است که به انقلاب اسلامی انجامید.

به گزارش خبرگزاری حوزه از سمنان، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور، روز یکشنبه یکم اسفند ۱۴۰۰ در مراسم تودیع و معارفه مدیر حوزه علمیه استان سمنان، در سالن مجتمع حوزوی خواهران الزهرا (س) سمنان، با تقدیر از تلاش‌های حجت الاسلام والمسلمین رستمیان، مدیر سابق حوزه استان، اظهار کرد: ایشان تلاش‌های خوب و فراوانی داشتند و به دلیل اشتغال در امامت جمعه دامغان، تقاضای استعفا داشت.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور در ادامه، سخنان خود را در چند محور ادامه داد و افزود: محور اول: ما و شما روحانی هستیم، با خاندان پیامبر ارتباط داریم، ماه رجب مالامال از فرصت‌های اخلاقی است، نردبانی است به سمت شعبان و رمضان؛ صاحبان حس عرفانی و اهل ذوق، آغاز ماه رجب را ورود در یک دوره جدید و ورود به سیر و سلوک اخلاقی می‌دانند.

وی ادامه داد: منطق دین به ما می‌گوید که حقایق عالم همه ماه‌ها دارای یک ملکوت هستند، اما ملکوت این سه ماه، ملکوت پر درخششی است؛ دروازه‌های ملکوت رجب، شعبان و رمضان برای همه گشوده نیست، آنها هم که وارد می‌شوند همه درجات را مشاهده نمی‌کنند، لذا از خدای متعال بخواهیم که به درجه افضل این ملکوت برسیم تا بتوانیم خودمان را بسازیم.

آیت الله اعرافی بابیان اینکه دعای «یا مَنْ یَمْلِکُ حَوآئِجَ السَّآئِلینَ و یَعْلَمُ ضَمیرَ الصَّامِتینَ، لِکُلِّ مَسْئَلَةٍ مِنْکَ …» از دعاهای مشترک این ایام است، افزود: در اقبال نقل شده که ابوحمزه ثمالی بیان می‌کند در آغاز ماه رجب در حرم خدا حضور داشتم و دیدم امام سجاد (ع) در حجر اسماعیل نشسته‌اند و این دعا را می‌خوانند.

وی اظهار کرد: امام خمینی (ره) اوج قله‌های معرفتی و عرفانی را درک کرده بودند. رنج‌ها را به جان خریدند و مشعل نور قرآن و هدایت را به امروز رساندند و میراث بزرگی است که به انقلاب اسلامی انجامید؛ تاریخ بزرگ حوزه را بخوانید و آن را الگوی خود قرار دهید.

اخلاق و معنویت روح حوزه‌های علمیه است

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور در ادامه با بیان اینکه اخلاق و معنویت روح حوزه‌های علمیه است، عنوان کرد: علم‌بنیانی و علم‌محوری از شاخص‌های اصلی حوزه در تراز اسلام و جهان تشیع است.‌

مدیر حوزه‌های علمیه کشور اضافه کرد: حوزه‌های علمیه کشور باید با تکیه بر علم محوری، اخلاق و تربیت، تبلیغ و فرهنگ مداری در جامعه، مردم گرایی و تغییر رویه همسو با تغییرات جهانی گام بردارند.

وی با بیان اینکه فلسفه تمامی حرکات حوزه علمیه، داشتن خروجی مفید برای جامعه است، گفت: حوزه‌های علمیه و روحانیت، ریشه در مردم و به‌خصوص قشر نیازمند و محروم جامعه دارند و اگر روزی ارتباط ما با این قشر قطع شد، دیگر نمی‌توانیم خود را طلبه بنامیم.‌

حوزه‌ امروز با حوزه‌ سال‌ها و قرن‌های گذشته تفاوت اساسی دارد

عضو فقهای شورای نگهبان بیان کرد: حوزه‌های علمیه امروز با حوزه‌های سال‌ها و قرن‌های گذشته تفاوت اساسی دارد و با توجه به تحولات و شرایط ایجادشده، باید به سوالات مردم پاسخ دهد.‌

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه پی‌ریزی امنیت، آرامش، پیشرفت و تعالی جامعه در آموزش و پرورش انجام می‌شود، افزود: باید تلاش شود تا مدارس و حوزه‌های علمیه در شهرهای بزرگ از سطوح علمی عالی برخوردار باشند.

تدوین منظومه تحولی در حوزه های علمیه

آیت الله اعرافی در ادامه با اشاره به تدوین منظومه تحولی در حوزه، گفت: برای نخستین بار چشم انداز، ۲۰ سند جامع راهبردی، منشور تطور حوزه‌های علمیه، برنامه ۵ سال و در ذیل آن ۱۰۰ طرح تحولی مانند طرح درختواره آموزشی، آمایش حوزه، فقه معاصر، تحقیقات جامع موردنیاز جامعه و نظام، و … تدوین و طراحی شده است.

وی افزود: برنامه پنج ساله حوزه‌های علمیه از سال ۱۴۰۱ با رویکردهای ارتقای کیفی و واسپاری اختیارات به استان‌ها، کیفی سازی به ویژه در سطوح عالی حوزوی و شهرهای پرجمعیت، افزایش درس‌های خارج فقه و اصول، توسعه رشته‌های تخصصی و تقویت محورهای تربیتی و پژوهشی با شکل گیری پژوهشگاه‌ها و افزایش عملکرد اجتماعی حوزه‌های علمیه آغاز می‌شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه درختواره دروس حوزه‌های علمیه برای نخستین بار با ترکیبی نو و منسجم ارائه شده است، اضافه کرد: در سال آینده در مباحث کارکردهای اجتماعی حوزه‌های علمیه، خبرهای خوبی خواهیم داشت.‌

واسپاری اختیارات به استان‌ها / توسعه رشته‌های تخصصی

مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به تفویض اختیارات بیشتر به حوزه‌های علمیه استان‌ها، گفت: در بخش حوزه‌های علمیه ارتقای کمی وجود داشته و حالا موقع ارتقای کیفی آنهاست که بخشی از این ارتقا با ارائه اختیارات بیشتر به حوزه‌های استانی ممکن است.

وی عنوان کرد: توسعه رشته‌های تخصصی و ارائه سطوح ۲، ۳ و ۴ در سطح استان‌های کشور در برنامه کاری مدیریت حوزه‌های علمیه کشور قرار دارد.‌

آیت الله اعرافی با بیان اینکه باید تلاش شود تا پژوهش‌سراهای طلاب در استان‌ها ایجاد شود، اظهار کرد: مسجد تراز، آسیب‌های اجتماعی را کاهش داده و مشکلات را برطرف خواهد کرد.‌

تکمیل ۱۵۰ پروژه حوزوی در ۳ سال

وی خاطرنشان کرد: طی سه سال اخیر از ۳۰۰ پروژه نیمه‌تمام حوزه‌های علمیه کشور، تعداد ۱۵۰ پروژه تکمیل شد و بقیه پروژه‌ها نیز با تلاش و مساعدت‌های لازم به اتمام خواهد رسید.‌

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: هماهنگی و انسجام بیشتر میان دستگاه‌های فرهنگی و مراکز حوزوی از انتظارات و مطالبات ما است.

اعرافی افزود: به مردم استان سمنان به‌واسطه بهره‌مندی از وجود حجت‌الاسلام مطیعی، نماینده ولی فقیه در استان و امام‌جمعه سمنان و آقای هاشمی، استاندار پرتلاش سمنان تبریک می‌گویم.‌

تقدیر از مدیر سابق حوزه سمنان

مدیر حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: در دوره مسئولیت حجت‌الاسلام رستمیان، اقدامات بسیار خوبی در حوزه‌های علمیه استان سمنان انجام شده است.‌

آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: برای حجت‌الاسلام ابراهیمی به‌عنوان مدیر حوزه‌های علمیه استان سمنان، آرزوی توفیق دارم و امیدوارم با حضور وی شاهد تحولات اساسی در حوزه‌های علمیه استان باشیم.

در این مراسم با تقدیر از تلاش‌های حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن رستمیان، مدیر سابق حوزه علمیه سمنان، حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر ابراهیمی فر به عنوان مدیر جدید حوزه استان معرفی شد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha